Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach

helpt je om grotere financiële problemen en  (problematische) schulden te voorkomen!

Budgetcoaching

Ben je het overzicht kwijt in je administratie? Sta je af en toe rood of mis je weleens een huurbetaling? Durf je de post niet meer open te maken uit angst voor rekeningen en incassobureaus? Dan is het verstandig dat je zo snel mogelijk in actie komt en hulp zoekt bij jouw financiële problemen.

Doe je niets aan je schulden, kan je financiële situatie snel slechter worden. Zodanig, dat jouw situatie problematisch wordt en je je situatie niet meer zonder een aanvraag schulddienstverlening kunt oplossen. Je kunt hierdoor bepaalde vrijheden verliezen, zoals de regie over je eigen geld. Wil je dit graag voorkomen, kies dan voor een budgetbegeleidingtraject. 

Iedere financiële en persoonlijke situatie is anders en daarmee is ook ieder traject anders. Afhankelijk van de situatie, bepalen we of er kortdurende praktische hulp, of intensievere begeleiding nodig is. Je krijgt begeleiding op maat, waarbij ik rekening hou met jouw persoonlijke omstandigheden, wensen en doelen.

Het uiteindelijke doel is dat je weer zelfstandig en op een bewuste en verantwoorde manier je financiën uitvoert en beheert zonder (opnieuw) in de betaalproblemen te komen. Zodra we dit samen bereikt hebben én het vertrouwen er is dat je het weer alleen redt, stopt de begeleiding. Vind je dit toch nog spannend, is er altijd nog de mogelijkheid te kiezen voor een soort overgangsfase in de vorm van bv een maandelijks of twee maandelijks bezoek. Wat jij prettig vindt!

Een budgetcoachtraject kost geld en dat is tegenstrijdig aan jouw situatie. Bedenk dat je deze kosten snel terug verdient. Ook start ik een traject pas op als dit toegevoegde waarde heeft. Dit zal blijken uit de eerste intake. Het uitgangspunt is dan ook altijd dat je meer gaat besparen of verdienen dan de kosten van mijn hulp.

De stappen tijdens het begeleidingstraject:

 • Intakegesprek bij jouw thuis of telefonisch
 • Ordenen administratie
 • Maken van een maandoverzicht op basis van de huidige financiële situatie.
 • Onderzoeken van de mogelijkheden om het inkomen te verhogen, zoals het recht op toeslagen, voorzieningen, belastingteruggave ed.
 • Maken van een toekomstplan. Besparingen onderzoeken en doorvoeren naar een nieuw budgetplan (maand- en jaaroverzicht)
 • Maken van een aflosplan om de betalingsachterstanden op te lossen en contacten leggen met je schuldeisers 
 • Coaching; het overbrengen van kennis en bewustwording. Leren omgaan met het nieuwe budget en aanleren van ander gedrag. Je oude geld- en uitgavepatronen doorbreken en vervangen door nieuwe, zodat je in de toekomst ook echt uit de financiële problemen kunt blijven
 • Evaluatie
 • Nazorg; twee maanden ná beëindiging, neem ik contact met je op. Hoe gaat het dan en hoe heb je de afgelopen twee maanden jouw financiën ervaren. Blijkt er behoefte te zijn aan bijsturing, kan dat op uurbasis ingezet worden.

“Te midden van de moeilijkheden liggen de mogelijkheden”

Albert Einstein

Contactgegevens

Mariska Eshuis
mariska@budgetcoachme.nl
Tel: 06 525 884 31

KVK nr. 75258943
BTW NL001419105B21

Werkdagen

 • Maandag:           9.00 – 17.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
 • Dinsdag:             9.00 – 14.00 uur
 • Woensdag:         9.00 – 12.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
 • Donderdag:        9.00 – 16.00 uur