Fitte en financieel gezonde werknemers zorgen voor een succesvol bedrijf

Is de financiële gezondheid van uw werknemers al een onderdeel van uw arbo/verzuimbeleid?

Uw werknemers financieel gezond

Als werkgever kunt u veel last hebben van een werknemer die met financiële geldzorgen rondloopt.  Een medewerker neemt zijn geldzorgen mee naar zijn werk. Hij is sneller afgeleid, werkt minder nauwkeurig en de kans op ziekteverzuim is groot.

Volgens recent onderzoek krijgt bijna vier op de vijf werkgevers (79%) te maken met medewerkers met financiële problemen. Eén op de zes ziektemeldingen heeft te maken met stress en angst vanwege financiële zorgen.

Heeft uw medewerker financiële problemen dan kan u dat veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten door ziekteverzuim , verlaagde productiviteit en verminderde concentratie. Ook met het verwerken van een loonbeslag kunt u al gauw veel tijd kwijt zijn.

Een zieke werknemer kost een werkgever gemiddeld al snel € 250,- per dag, maar kan bij langdurig verzuim al snel oplopen tot € 13.000,-  op jaarbasis. 

Werkgevers die hun werknemers actief bijstaan met het oplossen van de financiële problemen, krijgen hiervoor veel terug. Het ziekteverzuim daalt en de betrokkenheid van de werknemers vergroot. 

Graag ga ik samen met u de samenwerking aan om de hoge verzuimkosten te verlagen! U ook? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat kunt u als werkgever het beste doen?

U kunt als werkgever het best zo snel mogelijk het gesprek met uw medewerker aangaan. Stel uw medewerker vragen en ga op onderzoek uit. Wat speelt er bij uw medewerker? Waarom meldt hij zich vaak ziek? Probeer duidelijkheid te krijgen in de oorzaak van de stress-situatie. Is er sprake van financiële problematiek dan kunt u uw medewerker doelgericht  helpen en vragen waarmee u uw medewerker kunt ontlasten.

Na zo’n gesprek kunt u passende hulp bieden door Budgetcoach Me in te schakelen. Na een kennismaking en intake maak ik samen met uw medewerker een plan van aanpak met als doel het verlagen van het ziekteverzuim door de financiële situatie zo snel mogelijk weer gezond en in balans te krijgen. Ik kijk naar de vraagstelling, de inzet van de medewerker en zijn of haar leervermogen waarna ik een offerte kan opmaken voor het aantal sessies en de duur van de financiële coaching.

Uiteindelijk komt een budgetcoachtraject zowel u als uw medewerker ten goede. Uw werknemer wordt slagvaardig geholpen bij het op orde maken van zijn financiële situatie en u kunt al snel uw medewerker weer terug zien op de werkvloer waardoor de kosten van verzuim beperkt kunnen blijven. 

 

Let wel: U krijgt als werkgever geen inhoudelijke zaken te horen, ook niet wanneer u een gedeelte of zelfs de gehele kosten van het traject voor uw rekening neemt. Alle gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Hoe herkent u een medewerker met financiële geldzorgen?

Een duidelijk, eerste signaal die u krijgt is de aankondiging van een aankomend loonbeslag en u gegevens moet aanleveren.

In een eerder stadium voorafgaand aan het loonbeslag geeft uw medewerker mogelijk al één of meer signalen af:

  • Concentratieverlies
  • Verlaagde productiviteit
  • Hoger ziekteverzuim, frequent en kortdurend, vaak in de 2e helft van de maand
  • Medewerker vraagt om een voorschot op het loon
  • Medewerker vraagt om meer uren of een lening
  • Fraude en diefstal

Contactgegevens

Mariska Eshuis
mariska@budgetcoachme.nl
Tel: 06 525 884 31

KVK nr. 75258943
BTW NL001419105B21

Werkdagen

  • Maandag:           9.00 – 17.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag:             9.00 – 14.00 uur
  • Woensdag:         9.00 – 12.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag:        9.00 – 16.00 uur