Skip to main content

Belastingaangifte doen

Lijkt vaak moeilijker dan het is, maar valt achteraf vaak mee!

Belastingaangifte

Belastingaangifte doen is voor veel mensen geen hobby om te doen. Toch is het iets dat jaarlijks terugkeert. In Nederland zijn de mensen die een aangiftebrief ontvangen verplicht om aangifte te doen. Ontvang je geen aangiftebrief in januari of februari, dan is aangifte doen soms toch verplicht. Dit is zo als je kunt weten dat je belasting moet bijbetalen. Je moet dan uit eigen beweging aangifte doen.

Ook als je niet verplicht bent aangifte te doen, is het vaak toch de moeite waard om uit te zoeken of aangifte doen in jouw geval slim is. Je vult jouw situatie vrijblijvend in. In het laatste scherm van de online aangifte in “Mijn Belastingdienst” zie je of je belasting terugkrijgt. En zo ja, hoeveel. Nog vóór je je gegevens verstuurt.

Het doen van aangifte kan veel geld opleveren. Het is zonde om dit geld te laten liggen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een (alleenstaande) ouder bent met opgroeiende kinderen, zorgkosten of studiekosten. Het kan ook geld opleveren bij een eigen huis waarop een eigenwoningschuld ligt.

Weet je niet of je verplicht bent aangifte te doen? Vind je het moeilijk de (digitale) aangifte door te lopen of in te vullen, of ben je er ietwat onzeker over of de aangifte op alle fronten goed is nagekeken? Neem gerust contact met mij op!  De aangifte lijkt moeilijker dan het is.

Mogelijk kun je de aangifte het jaar erop prima zelf doen. Tegenwoordig vult de Belastingdienst veel van tevoren in. Het is vaak een kwestie van doorlopen en zaken die niet juist zijn of missen, aan te passen en toe te voegen.

 

Hulp nodig bij het doen van uw belastingaangifte?