Workshop “Je geldzorgen de baas!”

De prijzen van de boodschappen, de energie en brandstof zijn de afgelopen maanden hard opgelopen. En dat niet alleen, alles wordt duurder! Waar het eerder de minima hard trof, zijn het nu steeds meer werknemers die met geldzorgen op de werkvloer rondlopen.

Waar zij eerder nog prima uitkwamen met hun inkomsten, moet deze groep nu vaak interen op hun spaargeld. Zij zijn de groep die geen gebruik kan maken van regelingen, zoals de energietoeslag en moeten zelf aanpassingen doen in hun bestedingsgedrag om geldproblemen te voorkomen.

Werknemers met geldzorgen

De groep werknemers met geldzorgen neemt snel toe en dat blijft op de werkvloer niet onopgemerkt. Via leidinggevende of HR, krijg ik regelmatig de vraag of ik iets voor werknemers kan betekenen. Sinds de zomer heb ik de “financiële check” in het leven geroepen. Een anonieme dienst die werknemers helpt weer inzicht en overzicht te krijgen in hun financiële situatie. Aanpassingen en budgetkeuzes worden gemaakt, waardoor zij blijven uitkomen met hun salaris en met meerdere tips en tools hoop ik dan dat iemand zichzelf financieel gezond houdt. Het liefst ook nog met een (minimaal) groeiende spaarrekening.

Kennissessie of workshop

Naast deze anonieme “financiële check” merkte ik dat er vanuit werkgevers ook behoefte is aan andere ondersteuning aan werknemers. Daarom ben ik naast het geven van kennissessies voor grotere groepen, ook gestart met het geven van de online workshop “Je geldzorgen de baas!

Inhoud workshop “Je geldzorgen de baas!”

De werknemer krijgt in deze workshop kennis, informatie, tips en tools over wat zij zelf kunnen doen om financieel gezond te blijven. Net als bij de “financiële check” gaan we eerst terug naar de basis. Overzicht krijgen in de inkomsten en vaste uitgaven, om vervolgens de bestedingsruimte te berekenen. Daarnaast wordt er in de workshop aandacht besteed aan bewustwording, keuzes en verleidingen.

Zelfrekenend budgetplan en kasboek

Het aantal deelnemers per workshop is beperkt, zodat er ook ruimte is voor vragen over persoonlijke situaties. Aan het einde van de workshop krijgt de werknemer een zelfrekenend budgetplan en kasboek dat ik zelf ontwikkeld heb. Geen ingewikkeld bestand, maar een simpel, praktisch en doeltreffend middel, zodat een ieder deze in gebruik kan nemen.

Heb jij als werkgever interesse in deze workshop en wil je meer informatie? Stuur mij dan gerust een mail of bel 06-52588431.

financiele problemen, geldzorgen, werkgever, werknemer, werknemers, workshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactgegevens

Mariska Eshuis
mariska@budgetcoachme.nl
Tel: 06 525 884 31

KVK nr. 75258943
BTW NL001419105B21

Werkdagen

  • Maandag:           9.00 – 17.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag:             9.00 – 14.00 uur
  • Woensdag:         9.00 – 12.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag:        9.00 – 16.00 uur