Skip to main content

Financiële check

Er zijn meerdere mogelijkheden om je geldzaken inzichtelijk te krijgen. Naast een individueel budgetcoachtraject, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een financiële check.

De financiële check is ideaal voor mensen die geen coachtraject nodig hebben, of die geen coaching wensen, maar toch wel graag overzicht en inzicht willen krijgen in de financiële situatie.

Word het inkomen minder en vraag je je af hoe je dan moet rondkomen van het nieuwe salaris, ook dan is het goed om een financiële check te doen. Met deze check help ik je aan inzicht in de nieuwe situatie en waar je aanpassingen kunt doen om rond te komen van je gewijzigde inkomen.

In tegenstelling tot een budgetcoachtraject, is de financiële check puur gericht op cijfers en getallen. Gedrag en uitgavenpatronen komen vast aan de orde, maar zijn geen onderdeel binnen deze check. 

Wil jij graag inzicht in je inkomsten en uitgaven, maar stel je dit steeds uit, dan is een afspraak voor een financiële check dé oplossing.

muntstuk

Wat is een financiële check precies?

Een financiële check:

  • Doen we samen, bij jou thuis en duurt 2,5 tot 3 uur
  • Is in te plannen op een dagdeel die jou uitkomt (ook ’s avonds)  
  • Is een inventarisatie van inkomsten en uitgaven. Ook aanwezige betalingsachterstanden worden meegenomen. 
  • Geeft inzicht in het vrij te besteden bedrag
  • Zal je bewust laten worden van financiële mogelijkheden waaronder (meer) sparen en besparen

Anonieme financiële check voor werknemers

Ook voor jou als werkgever is het aanbieden van de financiële check aan je werknemer een mooie manier van hulp bij geldzorgen. 

De anonieme financiële check is een preventief middel welke ingezet kan worden zonder tussenkomst van een leidinggevende, HR, of teamleider.

De werknemer meldt zich dan rechtstreeks bij mij door zich aan te melden via het  contactformulier en aan te geven dat hij gebruik wilt maken van de financiële check. 

Het grote voordeel hiervan is dat de werknemer geen drempel voelt om de aangeboden hulp te accepteren. 

Door dit pro actief aan je werknemers aan te bieden op een interne personeelssite, toon je je maatschappelijke betrokkenheid bij de geldzorgen onder het personeel. 

Meerdere werkgevers bieden dit product aan. 

  Vind je dit een mooi product om aan te bieden aan je werknemers, neem dan vrijblijvend contact op, zodat ik je meer informatie hierover kan geven.

  “Beter geldproblemen voorkomen dan genezen”