Voor hulp en begeleiding op weg naar een financieel zorgeloze toekomst!

Blogs

Jippie, ik ga naar de brugklas! Kleed- en zakgeld please….

Nabestaandenzorg ontlast én ontzorgt

Het is vrijdag eind van de morgen wanneer ik dat ene telefoontje ontvang en mijn leven na bijna zeven jaar wéér compleet op de kop wordt gezet. Mijn vader belt. Hij krijgt het nauwelijks zijn mond uit. Met vers in ons geheugen het ziekteverloop en overlijden van mijn moeder, voel ik het meteen en op hetzelfde moment vertelt hij het me en in één ruk erachteraan hoe erg hij het voor ons, de kinderen, vindt. Ik huil niet meteen, stel mijn vader gerust, maar zodra ik ophang begin ik keihard te schreeuwen, huilen en smijt ik een bord die voorhanden is tegen de muur in stukjes.

Hoe hou je je nieuwe uitgavenpatroon vol?

De laatst blog alweer uit de serie “de week van het geld”. De afgelopen week heb ik diverse onderwerpen via mijn blogs met jullie gedeeld. Vandaag een blog over geld en gedrag, want alles wat de afgelopen week voorbij gekomen is, komt nu aan op het laatste, misschien wel belangrijkste deel. Jouw toekomst waarin je jouw budgetplan naadloos laat aansluiten.

Haal geld waar je recht op hebt op en bespaar zelf ook voor een gezond budget!

Als jij gisteren mijn blog hebt gelezen weet je wat je kunt doen om inzicht en overzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven. De volgende stap die je nu kunt zetten is om te onderzoeken of je gebruik maakt van alle inkomensaanvullende regelingen die er zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de verschillende toeslagen, maar ook aan de gemeentelijke vergoedingen.

Weet jij waar je je geld aan uitgeeft

Heb jij een overzicht van al jouw inkomsten én uitgaven? Heb jij wel eens een maandoverzicht voor jezelf uitgeschreven, of een jaarbegroting gemaakt? Het is iets heel simpels, maar essentieel als je graag beter met je geld wilt (leren) omgaan.

Administratie op orde?

Financieel gezond worden, begint met een geordende administratie. Het geeft rust en voldoening te weten dat als je eens stukken bij elkaar moet zoeken, je deze er zo bij kan pakken. Als je de administratie op orde hebt, ontstaan er ook minder snel financiële problemen. Maar hoe zorg je nu voor een geordende administratie?

De belastingtijd komt er aan!

Het is weer de tijd van de belastingen. Vanaf 1 maart kunnen we weer met zijn allen aangifte doen. Voor veel mensen niet echt een hobby. Toch ontvangen veel mensen jaarlijks geld terug. De belastingdienst daarom zien als een spaarpotje voor een mooi doel, helpt je wellicht om positief voor de aangifte te gaan zitten.

Een budgetcoachtraject als interventie om hoge verzuimkosten te voorkomen

Ik zie haar inmiddels voor de vierde keer. Steeds een stukje sterker, steeds krachtiger. Steeds meer kan ze zelf en zie ik het zelfvertrouwen toenemen. Zoals ze zelf zei, kon ze helemaal niets. Je moet mij echt alles leren hè en kijkt mij vervolgens met schaamte aan. Ik vertel haar dat het goedkomt, we dit samen stapje voor stapje verder oppakken en dat ze sinds de eerste afspraak al enorm gegroeid is.

Goede voornemens


Met een nieuw jaar in zicht heb je vast al goede voornemens in gedachten. Je kent ze vast wel… die goede voornemens waar iedereen het over heeft? Lijnen, stoppen met roken, meer sporten etc. Maar wist je ook dat geldzaken in de top 3 staat van goede voornemens?

Contactgegevens

Mariska Eshuis
Mail mariska@budgetcoachme.nl
Telefoonnummer 06 525 884 31

KVK nr. 75258943

Werkdagen

  • Maandag:           9.00 – 17.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag:             9.00 – 14.00 uur
  • Woensdag:         9.00 – 12.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag:        9.00 – 16.00 uur                            
  • Zaterdag :           9.00 – 13.00 uur