Je wordt niet sterk geboren

maar sterk door de dingen die je meemaakt.

De persoon achter ME

“Je ogen twinkelen als je erover praat! Je straalt! Wat een energie!”

Het leuke is….. zo voelt het ook! Wat ben ik blij met de stap die ik begin 2019 genomen heb. Het grote avontuur van ondernemen is daarmee voor mij begonnen. Vol energie en met passie wil ik me inzetten voor de mensen die de grip op hun financiële situatie zijn kwijtgeraakt. 

Mijn naam is Mariska Eshuis, samenwonend en moeder van drie kinderen. Zelf opgegroeid in een arbeidersgezin binnen een praktisch opgeleide familie in een volksbuurt in Zwolle. Waar ik als kind en puber meekreeg wat het met een gezin doet als je in tijden van schaarste en krapte rond moet komen van een minimuminkomen.

Ik had geluk! Kon toch dankzij de tegemoetkoming en aanvullende beurs en bovenal mijn pa, die er alles voor liet om mij te kunnen studeren, mijn HEAO diploma halen.

Na mijn studie werkte ik bij diverse banken en uiteindelijk bij woningstichting SWZ. Hier startte ik 18 jaar geleden een nieuwe afdeling op. Afdeling huurincasso, waar ruimte was om sociaal te mogen incasseren, huisbezoeken af te leggen en gesprekken met huurders in een schuldsituatie te voeren. De mooie, indringende gesprekken die plaats vonden, de dankbaarheid als ik wegging. Iets waar ik later meer moest gaan doen. Dat besef was er toen al.

Ik zag in al die jaren veel. Wat het niet hebben van geld persoonlijk met je doet en welke heftige consequenties dit kon hebben. Dagvaardingen en ontruimingen, ik voorkwam ze liever, maar soms had ik geen keus. Ik probeerde er alles aan te doen om huurders met (forse) huurschuld te helpen door meer dan rekening te houden met hun financiële situatie. Ik zocht altijd naar een balans tussen het incasseren van de huur enerzijds en het besef dat ‘een dak boven iemands hoofd’  één van de belangrijkste zaken in het leven is, anderzijds. Het incasseren veranderde voor mij langzamerhand in een maatschappelijke, hulpverlenende functie.

In 2016 kwam ik zelf in zwaar weer terecht. Mijn vader overleed. Korte tijd na het overlijden van mijn moeder, beiden overleden aan die ongeneeslijke ziekte. Het immense verdriet om het verlies van mijn ouders, de zorg die op mijn bordje terecht kwam voor mijn oude omaatje en oom die leeft met een verstandelijke beperking. Ik ging kopje onder, zat tegen een burn-out aan….. 

Nu, achteraf gezien, heb ik gevoelsmatig een jaar lang stilgestaan, terwijl ik weet dat dat jaar juist allesbepalend is geweest. Als oudste in ons gezin vond ik het vanzelfsprekend dat ik zorgde voor alles en iedereen. Ik ging er zelf bijna aan onderdoor, maar trok net op tijd aan de bel. Mijn redding! Want ik krabbelde op en al snel kwam het besef dat ik juist van die zware tijd veel over mezelf had geleerd. Ik was als mens gegroeid. Ondanks het verdriet wist ik nu dat zware tegenslagen je niet alleen sterker maken, maar dat hier ook positieve dingen uitrollen, als je het maar durft te zien.

Sindsdien kijk ik anders naar mensen met financiële problemen en (beginnende) schulden. Ik vond nog meer overeenkomsten met mijn eigen verleden.

Ook als je financiële problemen hebt, sta je in een soort van ‘stilstand’. Als jij voor jezelf een financieel onbezorgde toekomst wilt, betekent dit dat je anders met je geld en uitgaven moet omgaan. Dat besef en de keuze dat je wilt leren en wilt groeien om je eigen toekomst weer mooier te maken, is het begin. Je kunt weer vooruit, plannen maken hoe je die financieel zorgeloze toekomst kunt bereiken.  En dat is precies waar ik mensen bij wil helpen, ondersteunen en coachen. 

De cirkel is voor mij rond. Ik hoop veel mensen deskundig, eerlijk en op een professionele manier te mogen begeleiden en ondersteunen bij hun weg naar een financieel onbezorgde toekomst. Met respect voor de wensen en ideeën die zij hebben, ieder op een eigen manier en op eigen tempo.

Zodat ook zij – net als ik- straks kunnen zeggen dat die mindere periode in hun leven, ook iets moois heeft gebracht. Dat ze financieel sterker uit de situatie zijn gekomen en weer kunnen genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft!

Mariska Eshuis, jouw persoonlijke budgetcoach!

 

 

En dan nu mijn eigen praktijk

In januari 2019 heb ik de knoop doorgehakt om in Zwolle mijn bedrijf in financiële coaching en ondersteuning neer te zetten. De opleiding tot professioneel budgetcoach werd daarmee een logische stap. Per 1 juli 2019 ben ik eigenaar van Budgetcoach ME en sinds 2 juli 2020 ben ik ook NEN 8048 gecertificeerd en ingeschreven in het KIWA kwaliteitsregister voor vakbekwaamheid.

In september 2020 heb ik mij verder gespecialiseerd door een opleiding te doen in Nabestaandenzorg. De nabestaanden is een doelgroep die een luisterend oor en extra zorg nodig heeft in een zware, kwetsbare periode. Het is dan fijn als je weet dat er iemand is die naar jou luistert, waar je je verhaal kunt doen en waar je je zorgen mag uiten over de nieuwe financiële situatie waar je al dan niet plotseling in terecht komt. Zo’n persoon, een nabestaandenbegeleider, heb ik gemist toen ik het nodig had en had kunnen voorkomen dat ik tijdelijk uit de running raakte. Alle regelzaken en zorg voor anderen, naast mijn eigen jonge gezin, heeft mij destijds opgebroken. Want er komt ontzettend veel aan financiële veranderingen en afwikkelingen bij kijken na een overlijden.

Voor mijzelf is dit een  waardevolle toevoeging, naast mijn diensten als budgetcoach en schuldhulpverlener.  

– Maatwerk voor financieel Evenwicht –

Ik begeleid je naar een gezonde, stabiele financiële toekomst !

Werkwijze

  1. Op het moment dat je je aanmeldt, neem ik binnen 24 uur contact met je op.

  2. Na het eerste contact, ontmoet ik je graag binnen één week voor een gratis vrijblijvende kennismaking.

  3. Hebben we allebei een goed gevoel bij onze kennismaking, dan volgt een intakegesprek. We bespreken jouw situatie, wat jouw doelen zijn en hoe je dit bereiken wilt. Ik leg uit wat ik voor je betekenen kan en wat je van mij mag verwachten.

  4. Na de intake laat ik je weten -afhankelijk van jouw financiële situatie en wensen- welk begeleidingstraject ik in gedachten heb. Dit is altijd maatwerk.

  5. Ik stuur je de offerte toe waarin ik je de duur van de begeleiding omschrijf, de frequentie van het aantal bezoeken en de werkzaamheden die ik zal uitvoeren.

  6. Na akkoord, starten we de begeleiding op.

Wat anderen zeggen over Mariska

“Financiële vrijheid is beschikbaar voor degene die ervoor wil leren én ervoor wil werken”

Robert Kiyosaki

Contactgegevens

Mariska Eshuis
mariska@budgetcoachme.nl
Tel: 06 525 884 31

KVK nr. 75258943
BTW NL001419105B21

Werkdagen

  • Maandag:           9.00 – 17.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag:             9.00 – 14.00 uur
  • Woensdag:         9.00 – 12.00 uur              en          19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag:        9.00 – 16.00 uur