Skip to main content

Je wordt niet sterk geboren, maar sterk door de dingen die je mee maakt. Kwetsbaarheid en hulp durven vragen is een kracht. 

De persoon achter ME

“Je ogen twinkelen als je erover praat! Je straalt! Wat een energie!”

Het leuk is…. Zo voelt het ook! Ik ben en voel me bevoorrecht dat ik mag doen, wat ik het liefste doe en me de meeste energie geeft. Mensen helpen op het gebied van geldzaken! Mensen helpen weer grip te krijgen op hun geld, waardoor ze een onbezorgd, ‘rijker’ en vrijer leven ervaren.  

Mijn grote avontuur begon in 2019, maar dat zaadje was achteraf al gepland in mijn kinderjaren waar ik opgroeide in een echt arbeiders, volksbuurtje in Zwolle. Kenmerkend door praktische geschoolde mensen met lagere inkomens. 

Waar ik als kind en puber mee heb gekregen wat geld schaarste binnen gezinnen doet. Met als dieptepunt leven binnen een éénoudergezin van een bijstandsinkomen. 

Toch had ik geluk! Dankzij de tegemoetkoming en aanvullende beurs, bijbaan en een betrokken vader die het beste met mij voor had, kon ik studeren en werd ik een eerstegeneratiestudent.

Met mijn HEAO diploma op zak, werkte ik bij diverse banken, verzekeringsbedrijf en landde ik bij Woningstichting SWZ. Daar mocht ik in 2002 een nieuwe afdeling oprichten die zich pro-actief bezig zou gaan houden met huurschuldproblematiek. Sociaal incasseren was het motto. Ik deed huisbezoeken en voerde gesprekken met huurders die tegen een huurachterstand aanliepen. Deze gesprekken vond ik het allermooist. Niet zozeer het afspreken van een betalingsregeling, maar het verhaal achter de ontstane huurschuld.   

Ik heb in die jaren veel persoonlijk leed voorbij zien komen. Wat het niet hebben van geld met iemand doet en welke heftige consequenties dit had. 

Dagvaardingen en ontruimingen. Ik deed er alles voor dit te voorkomen. Ging met de kleinste aflosbedragen akkoord. Hield rekening met de financiële situatie en zocht altijd naar balans tussen huur incasseren en de belangrijkste levensbehoefte, een dak boven je hoofd houden.

Het sociaal incasseren veranderde voor mij geleidelijk aan in een maatschappelijke, hulp- en  zorgverlenende functie.

In 2016 kwam ik privé zelf in zwaar weer. Ik werd wees. Zeven jaar na mijn moeder, overleed ook mijn vader. Het immense verdriet om het verlies van mijn ouders, alle regelzaken rondom overlijden. De zorg die ik kreeg voor mijn hulpbehoevende oma en thuiswonende oom met verstandelijke beperking. Én met zelf een jong gezin, ging ik kopje onder.

Achteraf gezien, een stilstand van een jaar, maar waarin allesbepalend is geweest in waar ik nu sta. Als oudste dochter vond ik het vanzelfsprekend dat ik zorgde voor alles en iedereen. Gelukkig trok ik net op tijd aan de bel. Ik krabbelde op met het besef dat ik in die zware periode veel had geleerd over mezelf en als mens was gegroeid.

Zware tegenslagen in het leven, maken je ondanks het verdriet, ook sterker. Als positief ingesteld mens, kon ik zien en er dankbaar voor zijn dat er mooie nieuwe dingen gaande waren.

Mijn kijk op mensen met financiële problemen en (beginnende) schulden was veranderd, maar lag veel dichter bij mijn eigen verleden, dan ik dacht. De rode draad in mijn leven, werd hier weer opgepakt. 

Mensen die stress door geldzorgen, schulden of andere financiële problematiek ervaren, zijn kwetsbaar en staan stil. Wie voor zichzelf een financieel onbezorgde toekomst wilt, moet tot besef komen dat ie een andere weg moet inslaan. Een weg waarin je geleerd wordt hoe je anders én beter met je uitgaven moet omgaan. Waarin je leert bewustere geldkeuzes te maken. Financieel sterker worden zodat je kunt groeien en je je eigen toekomst weer mooier maakt. Dat is het begin.

Vooruitgang, doelen stellen en plannen maken hoe je die financieel zorgeloze toekomst kunt bereiken. En dat is precies waar ik mensen bij wil helpen, ondersteunen en coachen. 

De cirkel is voor mij rond. Mijn kernwaarden zijn: integriteit, open- en eerlijkheid. Een gelijkwaardige relatie op basis van vertrouwen. Met respect voor de eigen wensen en ideeën. Ieder op een eigen manier en op eigen tempo.

Zodat ook zij – net als ik- straks kunnen zeggen dat die mindere periode in hun leven, ook iets moois heeft gebracht. Dat ze financieel sterker uit de situatie zijn gekomen en weer kunnen genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft!

Mijn eigen praktijk in budgetcoaching en financiële zorgverlening, Budgetcoach ME

Startte ik op 1 juli 2019 nadat ik mijn diploma’s haalde van de opleiding tot professioneel budgetcoach.

Daarna heb ik me verder geprofessionaliseerd en ben ik naast budgetcoach ook de opleiding tot schuldhulpverlener gaan doen.

Sinds 2 juli 2020 ben ik NEN 8048 gecertificeerd budgetcoach en schuldhulpverlener. Sindsdien sta ik ingeschreven in het KIWA kwaliteitsregister voor vakbekwaamheid.

In het najaar van 2020 heb ik mij verder gespecialiseerd in Nabestaandenzorg, een specialisatie die mij na aan het hart ligt en ik zo ontzettend belangrijk vind, omdat ik destijds zelf de hulp van een nabestaandenbegeleider gemist heb.

Goede begeleiding vóór, tijdens en na overlijden is ontzettend belangrijk. Er zijn weinig emoties die zooo heftig zijn als bij een overlijden.

Nabestaandenzorg is een ontzettend waardevolle toevoeging, naast de financiële zorg die ik verleen als budgetcoach en schuldhulpverlener. 

Ik begeleid je naar een gezonde, stabiele financiële toekomst !

Werkwijze

  1. Op het moment dat je je aanmeldt, neem ik binnen 48 uur contact met je op.

  2. Na een eerste telefonische kennismaking, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Deze zullen wij zo snel als mogelijk is plaats laten vinden.

  3. Hebben we allebei een goed gevoel bij onze kennismaking en het intakegesprek en het vertrouwen om samen verder te gaan, dan plannen we een nieuwe afspraak voor de inventarisatie. 

  4. Na de intake laat ik je weten -afhankelijk van jouw financiële situatie en wensen- welk begeleidingstraject ik in gedachten heb. Dit is altijd maatwerk.

  5. Ik stuur je de offerte toe waarin ik je de duur van de begeleiding omschrijf, de frequentie van het aantal bezoeken en de werkzaamheden die ik zal uitvoeren.

  6. Na akkoord, starten we de begeleiding op.

Wat anderen zeggen over Mariska

“Financiële vrijheid is beschikbaar voor degene die ervoor wil leren én ervoor wil werken”

Robert Kiyosaki