Skip to main content

Jongeren hebben vaak geld te kort

Jongeren en schulden, niet echt een fijne combinatie

Jongeren

Jongeren komen naarmate ze ouder worden, vaker geld tekort. 37% van de mbo’ers van 18 jaar en ouder heeft momenteel een schuld. Eén op de vier heeft betalingsachterstanden. 15% van deze mbo-studenten ervaart dat ze een financieel probleem hebben. (Bron: NIBUD)

Van de hbo’ers heeft 1 op de 5 studenten moeite om rond te komen. Van hen heeft 43% te maken met achterstanden of kan zelfs geen geld meer opnemen. (Bron: Onderzoek Hogeschool Utrecht 2019)

Studenten

Veel schoolgaande jongeren vanaf 18 jaar hebben geldzorgen wat impact heeft op hun leven. Ze ervaren stress, hebben geregeld hoofdpijn en slapen slecht. Dit beïnvloedt de leerprestaties negatief.

Herken je je hierin en wil je graag een ontspannender studententijd, ik help je graag! Naast het studeren én werken, moet je studententijd vooral ook een periode van je leven zijn waarin je mooie herinneringen maakt. 

Ouders

Als ouder kun je de kans dat jouw kind met financiële problemen te maken krijgt, verkleinen. Door je kind al vroeg op te voeden en financiële educatie te geven, leert je kind al op jonge leeftijd goed met geld omgaan.

Als er al financiële problemen zijn, zie je dat jongeren niet graag bij hun ouders aankloppen , omdat ze vinden dat financiën hun eigen probleem is. Toch wil je als ouder je kind ondersteunen. Het bespreekbaar maken kan voor beide partijen een lastige klus zijn en kan onrust geven in je gezin. Herken je je hierin en wil je je kind helpen? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek!

Wil jij: 

  • Een fijne studententijd hebben?
  • Meer aandacht kunnen geven aan je studie?
  • Energieker zijn om je bijbaan vol te houden?
  • Je studiekosten kunnen betalen?

Kortom: Wil jij zonder geldzorgen je studietijd doorlopen? Neem dan eens vrijblijvend contact op!

Schulden belemmeren jongeren een toekomst op te bouwen. Wil je dit voor zijn? Neem gerust contact op!

Je eerste baan na je studie (schoolverlater)

Ben je klaar met school en heb je inmiddels je eerste echte baan, dan verandert je financiële situatie als gevolg van inkomensstijging. Had je schulden opgebouwd, dan heb je nu misschien de mogelijkheid  deze af te lossen. Graag help ik je bij het maken van een verantwoord aflosplan.

Vaak ontstaat met je eerste baan ook de situatie dat je op jezelf gaat wonen en een eigen huishouding gaat voeren. Hier komen allerlei (vaste) kosten bij kijken. Nog geen idee welke kosten er allemaal zijn en wat je hieraan kwijt bent? Ook daarbij kan ik je ondersteunen, zodat je een goede start maakt met een inzichtelijk maandoverzicht.

 

Ik help je bij:

  • Het inzichtelijk krijgen van je veranderde financiële situatie
  • Het maken van een verantwoord aflosplan
  • Een overzicht van alle kosten van een eigen huishouding