Skip to main content

Naast overzicht en inzicht, is budgetcoaching gericht op een duurzame gedragsverandering waarmee jij een onbezorgd en financieel vrij leven tegemoet gaat. 

Ben je onrustig en krijg je stress van geld? Budgetcoaching is vaak de oplossing en helpt in verschillende situaties. Budgetcoaching geeft rust, doordat jij beter met je geld bent leren omgaan en overzicht hebt.

Budgetcoaching voor particulieren

 • Kom jij steeds lastiger rond van jouw inkomen? Wordt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen en boek jij regelmatig geld van de spaarrekening over?
 • Sta jij maandelijks rood op jouw rekening en wordt die roodstand langzaamaan hoger en hoger?
 • Maak jij regelmatig gebruik van uitgestelde betaalvormen zoals Klarna, Riverty of Creditcard?
 • Verandert jouw financiële situatie binnenkort, omdat je te maken krijgt met een inkomensdaling als gevolg van gezinsuitbreiding, echtscheiding, baanverlies, ziekte, overlijden of andere gebeurtenis?
 • Is jouw financiële opvoeding matig, of onvoldoende geweest, waardoor je weinig hebt meegekregen over geld en hoe je hiermee omgaat? En merk je dat je hier nu als volwassene last van hebt?
 • Is actie nodig, omdat je inmiddels meerdere schulden hebt laten ontstaan en ben je bang dat dit alsmaar meer en meer wordt als je niets doet?
 • Voel jij angst en negeer je daarom de brievenbus en emailbox omdat je bang bent voor het bericht en de boodschap dat daarin staat? 
Waar kan ik jou bij helpen?

Samen zorgen we ervoor dat jij je leukste leven leidt met het beschikbare inkomen.

Want geld maakt misschien dan niet gelukkig, een leven zonder geldzorgen of betaalproblemen maakt dat zeker wél!

Komt één van bovenstaande situaties je bekend, neem dan eens vrijblijvend contact met mij op om je financiële situatie te bespreken.

Als budgetcoach help ik jou in de eerste fase van het traject graag bij het terug krijgen van overzicht en inzicht in jouw financiën. Dat start bij de basis. Het maken van een goed overzicht kost even tijd, maar is nodig om te weten hoeveel geld je vrij te besteden hebt.

Vervolgens is het belangrijk om inzicht te krijgen in jouw uitgaven. Waar verdwijnt iedere maand jouw geld naar toe?

Daarna start de tweede fase in het traject. Wat vind jij van de uitgaven die je doet? Hoe ga jij met je geld om? Wat vind jij van geld? Welke gedachten over geld beïnvloeden jouw gedrag?

We gaan de diepte in op zoek naar antwoorden op deze vragen. Want waarom maak jij bepaalde keuzes? Waar komt dit vandaan en welke geldovertuigingen zitten jou in de weg om een stabiel, gezond en gelukkig financieel leven te leiden?

Pas na antwoorden op al deze vragen, kun je  daadwerkelijk starten met het maken van een duurzame verandering op geldgebied.

 

Investeer in een individueel budgetcoachtraject en het zal je leven een stuk rustiger en lichter maken. Werk je overdag? Geen probleem! Begeleiding in de avonduren op  maandag en woensdag is mogelijk.
Oók is het mogelijk om online budgetcoaching aan te vragen. Door dit aanbod kunnen wij mensen door heel het land helpen met het verbeteren van hun geldzaken.

De stappen binnen een budgetcoachtraject

 • Telefonische kennismaking
 • Intakegesprek
 • Inventarisatie van de inkomsten en uitgaven
 • Inventarisatie van achterstanden/schulden
 • Stabiliseren en opstellen budgetplan
 • Onderzoeken verhogen inkomen
 • Onderzoeken van besparingen
 • Coachsessies
 • Evaluatie aan het einde van het traject
 • Nazorg (twee maanden na beëindiging traject)

  De kosten van een budgetcoachtraject verdient zich snel terug. Soms al na één, of twee maanden. Wil je graag weten of budgetcoaching  iets voor je is? Neem gerust vrijblijvend contact op.

   

  Bij welke situaties kan ik jou helpen?

  Als je voldoende inkomen hebt, maar toch niet rondkomt van dit geld

  Gevolg: Geen financiële vooruitgang, terwijl je zo graag (meer) wilt sparen

  Je hebt voldoende inkomen en toch duurt de maand tot het volgende salarismoment iedere keer net weer  te lang. Je boekt keurig aan het begin van iedere nieuwe maand geld over naar de spaarrekening, maar later in de maand boek je dit terug. Je merkt dat dit terugboeken steeds eerder gebeurt. De spaarrekening groeit niet, of slinkt. Je wilt juist meer buffer opbouwen, maar weet ook dat je teveel geld uitgeeft. Maar waar blijft dat geld? Die onwetendheid veroorzaakt gevoelens van stress en angst voor de toekomst.

  Als er beginnende schulden zijn

  Gevolg: je zit vast in een vicieuze cirkel van gaten met gaten vullen

  Zit jij in een situatie waarbij er sprake is van kleine, beginnende schulden, dan kan dit al een enorme invloed hebben op hoe je je voelt. Je vult gaten met andere gaten en bent het overzicht helemaal kwijt. Heb je een rood stand bij de bank, dan zie je hier dat deze langzaam toeneemt. Ook is de kans groot dat je online winkelt, zodat je achteraf kunt betalen. Je voelt aan alles dat je ‘vast’ zit in een vicieuze cirkel waar je zelf niet meer uit kunt komen en dat veroorzaakt stress. Herken jij je in deze situatie dan is het verstandig om direct met een traject te starten. Wij helpen je de vicieuze cirkel doorbreken en nieuwe, of hogere, schulden te voorkomen! 

  Als je te maken krijgt met een life event

  Gevolg: een inkomensdaling die voortkomt uit een echtscheiding, baanverlies, ziekte, overlijden of een andere gebeurtenis

  Verandert je financiële situatie door een gewijzigd inkomen als gevolg van een grote gebeurtenis die zich in jouw leven afspeelt, dan is het vooral de financiële onzekerheid die opspeelt. Budgetcoaching kun je dan inzetten om snel inzicht te krijgen in wat er verandert in jouw financiële situatie. We richten ons op berekeningen maken voor de toeslagen en andere regelingen. Waar recht op is, wordt aangevraagd. Daarnaast zetten we in op aanpassingen die gedaan moeten worden om  financieel gezond te blijven. Door de aanvragen en aanpassingen te verwerken in een nieuw overzicht, krijg je weer snel grip op de nieuwe financiële situatie. Je voorkomt hiermee problemen en blijft financieel stabiel, gezond en ín control’. Dit geeft rust en ruimte om de gebeurtenis emotioneel te verwerken.

  Als je niet, of onvoldoende financiële opvoeding hebt gehad

  Gevolg: je loopt in je volwassen leven vast en raakt in financiële problemen

  Jongeren die niet, of onvoldoende financiële opvoeding hebt gehad, kunnen middels een budgetcoachtraject met terugwerkende kracht de handvatten, tools en kennis krijgen die zij gemist hebben. In dit traject gaan we geheel terug naar de basis en bouwen vandaar verder op. Speciaal voor jongeren is er een aparte pagina met meer informatie. 

  Ook bij twijfels of budgetcoaching iets voor je is, kun je vrijblijvend contact met mij opnemen! Vaak levert één gesprek al passende hulp en bruikbare tips op. Geen zin in een langdurig traject? Je kunt ook kiezen voor andere mogelijkheden.

  Overig aanbod

  Geen behoefte aan een coachtraject, maar wel behoefte aan overzicht, tips en tools hoe je anders met je geld kunt omgaan? Er zijn meer mogelijkheden om met je financiën aan de slag te gaan.

  Kijk dan eens bij het overige aanbod. Wellicht is een financiële check al voldoende, of doe jij liever mee aan de 8 daagse online geldtraining of workshop. 

  Hulp en begeleiding nodig bij het opzetten of ordenen van je administratie? Ook dit vind je bij het  overig aanbod.

  Problematische schuldsituatie?

  Extra informatie in geval van een problematische schuldsituatie

  Blijkt tijdens de kennismaking, of intake dat er sprake is van een problematische schuldsituatie, dan vertel ik je welke vervolgstappen nodig zijn en welke rol ik dan kan vervullen.  

  Naast budgetcoach ben ik ook gecertificeerd schuldhulpverlener, echter is het volgens artikel 48 WcK verboden dat ik schuldbemiddeling toepas. Om die reden moet ik je doorverwijzen. Dit kan naar een schuldhulpverlenende instantie zijn maar dat kan ook rechtstreeks naar een WSNP bewindvoerder zijn, als de inschatting er is dat een minnelijk traject geen kans van slagen heeft.

  Vaak zien we in zulke situaties dat de werkgever open staat voor deze hulpverlening en zijn bereid de kosten te betalen. Werkgevers zijn maatschappelijke betrokken en willen ook graag het risico op verzuim(kosten) voorkomen. 

  Bij een akkoord door werkgever, kan ik jou tijdens de aanmelding, intake en eerste fase van het schuldhulptraject begeleiden.  

  Wanneer is er sprake van een problematische schuldsituatie?

  • Als jij het totaal van je schulden niet binnen een bepaalde periode (18 maanden) kunt oplossen, omdat het bedrag dat jij maandelijks moet aflossen te hoog is.  
  • Als schuldeisers niet willen meewerken aan een aflosvoorstel. Bijvoorbeeld omdat de periode waarin afgelost wordt te lang duurt. Vaak komt er dan een tegenvoorstel met een (veel) hoger aflosbedrag. 
  • Als er sprake is van een crisissituatie. Je hebt bijvoorbeeld een aankondiging gekregen mét datum voor een ontruiming van je woning, voor afsluiting van gas, water of elektra 

  Wij begeleiden je tijdens de eerste fase van de schuldhulpaanvraag

  We begeleiden en ondersteunen bij het:

  • Aanvragen van schuldhulp
  • Verzamelen van de gevraagde stukken
  • Informeren van schuldeisers en verzoeken hen dossiers stil te leggen en geen kostenverhogende maatregelen te nemen, in afwachting van het schuldhulptraject

  Tot slot nog goed om te  weten!

  • Een budgetcoach helpt en begeleidt jou naar grip en controle over je financiën, zodat jij een gezonde, stabiele financiële huishouding krijgt.
  • Heb jij schulden en wil je die zelf oplossen? Wij kunnen je hierbij begeleiden door mee te denken en richting schuldeisers de gesprekken te ondersteunen, maar lossen zoals hierboven beschreven zelf geen schulden op.
  • Een budgetcoach is geen financieel adviseur. Wij verkopen geen financiële producten en geven ook geen advies ten aanzien van lijfrentes, beleggingen, kapitaalverzekeringen etc. 
  • Tijdens een traject, blijf jij altijd zelf verantwoordelijk voor eigen financiële handelingen. 
  • Persoonsgegevens worden nooit doorgegeven, tenzij dit noodzakelijk is voor de gestelde doelen. Maar dan nog alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming.
  • Gegevens worden volgens de privacywet behandeld. Na het laatste contact bewaren we de gegevens nog maximaal één jaar. Bij een terugval  kunnen we de plannen er snel bij pakken. Dat scheelt tijd en kosten. Na dat jaar worden alle gegevens verwijderd. 

  “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

  Albert Einstein