Skip to main content

Ervaart u door uw financiële situatie stress, angst of onrust in uw leven? Voelt u zich hierdoor moe en uitgeblust en bent u deze situatie zat? Investeer in uzelf en schakel een budgetcoach in!

 

Particulieren

 • Is, of gaat uw financiële situatie op (korte) termijn veranderen door een gewijzigd inkomen als gevolg van gezinsuitbreiding, echtscheiding, baanverlies, ziekte, overlijden of een andere grote gebeurtenis die invloed heeft op uw maandbudget en voelt u zich hier onzeker over?
 • Heeft u een rommelige administratie waardoor u geen overzicht meer heeft? Vult u inmiddels het ene gat met het andere en maakt u dat onrustig?
 • Heeft u (beginnende) schulden en durft u de post niet meer open te maken? Negeert u uw brievenbus of postvak IN bang om geconfronteerd te worden met nog meer rekeningen en aanmaningen?
 • Voelt u aan alles in uw lijf dat uw financiële situatie uit de hand begint te lopen en wilt u dit stoppen? Wilt u voorkomen dat u verder in de problemen komt? Wilt u baas blijven over uw eigen geld en schuldsanering voorkomen? 

Durf dan in actie te komen, want dit is het moment! Doordat u bewust bent van uw situatie en aan uzelf durft toe te geven dat u financiële problemen heeft, heeft u de eerste stap al gezet! 

De volgende stap is om met uw administratie en achterstanden aan de slag te gaan. Inzicht in uw financiële situatie helpt u bij het maken van goede keuzes en om wensen uit te laten komen. Ook vermindert het spijt die u achteraf voelt na ‘verkeerde’ aankoopbeslissingen.

Het maken van een goed overzicht kost veel tijd. Toch is dit de basis om inzichten te krijgen in uw eigen geld- en bestedingspatronen. Pas na bewustwording van het verkregen inzicht kunt u werken aan verandering en daarmee uw financiële situatie verbeteren.

Als budgetcoach help ik u graag bij het krijgen van overzicht op en inzicht in uw financiën. Door een goede start help ik u te voorkomen dat u niet verder in de financiële problemen of schulden raakt. 

Werkt u overdag? Geen probleem. Begeleiding  in de avonduren en op zaterdagmorgen is mogelijk. 

 

Bij welke situatie kan ik u helpen?

Life event

Verandert uw financiële situatie door een gewijzigd inkomen als gevolg van samenwoning, gezinsuitbreiding, baanverlies, echtscheiding, ziekte of overlijden dan gaan we de aan de slag met alle financiële veranderingen die hieruit voortkomen.  We bekijken of u in de nieuwe situatie recht hebt op toeslagen en andere inkomensaanvullende voorzieningen. Vervolgens maken we een budgetplan voor de nieuwe situatie. 

U weet wat u in de nieuwe situatie per maand te besteden heeft, daarme komt het overzicht terug, waarna u al snel weer zelfstandig en zonder zorgen verder kunt.

Administratie

Een eerste budgetcheck bestaat uit het opstellen van een financieel overzicht (het budgetplan) van uw inkomsten en uitgaven. Zodra het budgetplan klaar is analyseren we deze inkomsten en uitgaven. U kunt bijvoorbeeld in één oogopslag zien waar u geld teveel aan uitgeeft, wat u besparen kunt en of u sparen kunt en hoeveel.  Tot slot zal ik u advies geven ten aanzien van verbeteringen en/of besparingen.

(Beginnende) schulden?

Heeft u inmiddels meer nodig dan alleen overzicht en inzicht in uw financiële situatie, omdat er een klein aantal schulden zijn ontstaan, dan is een budgetcoachtraject iets voor u. Ik begeleid u dan bij het opvolgen van de adviezen en het behalen van je doel(en).  Naast het aanleren van vaardigheden op het gebied van uw budget, is het ook zeer belangrijk dat we inzetten op gedragsverandering. Ik laat u bewust worden van oude geld- en uitgavepatronen, en leer u deze patronen te doorbreken en anders naar uw financien, geld en uitgaven te kijken.

De één heeft voldoende aan één of twee sessies. Een ander heeft een langduriger traject nodig. Tijdens de kennismaking en intake zal al snel duidelijk zijn wat uw hulpvraag is, wat voor doel(en) u heeft, wat u hierbij nodig heeft en of ik u kan bijstaan.

Belangrijk om te weten

 • Een budgetcoach stabiliseert de situatie en lost zelf geen problematische schulden op. Ze verwijst door en ondersteunt.
 • Een budgetcoach is geen financieel adviseur en verkoopt geen financiële producten
 • U bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen handelen. 
 • Uw gegevens zullen nooit worden doorgegeven aan derden, tenzij u hier uitdrukkelijk toestemming voor geeft.
 • Uw gegevens worden volgens de privacywet behandeld.

 

Problematische schuldsituatie?

Constateer ik tijdens onze kennismaking- en intakegesprek dat er sprake is van een problematische schuldsituatie, dan gaan we hier direct mee aan de slag! Ik ga dan op zoek naar de snelste manier van aanmelding voor schuldhulp. 

Wanneer verwijs ik door?

 • als schulden niet binnen drie jaar kunnen worden afgelost
 • als schuldeisers niet mee willen werken aan een eigen regeling
 • als er sprake is van een crisissituatie. 

 

 

 

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Albert Einstein