Skip to main content

Hoe ik je kan helpen, weer grip te krijgen op je geld

Grip krijgen op je geld. Je ‘in control’ voelen met je geld. Niet iedereen is uitgerust met een goede financiële opvoeding vanuit huis. Niet iedereen heeft de persoonlijkheid om geld interessant genoeg te vinden. Niet iedereen heeft het karakter om verantwoord met geld om te gaan en helaas leeft ook niemand zonder meerdere keren een life event mee te maken met daaraan gekoppeld financiële gevolgen.

Verandering is een proces, géén eenmalige actie

Echt grip op je geld krijgen lukt, als jij aan alles voelt dat jij een proces van verandering zou moeten ingaan, maar dit ook écht wilt en dus bereid bent om die duurzame veranderslag te maken. 1:1 trajecten met persoonlijke begeleiding is hiervoor het beste middel! Het is net die stok achter de deur die de meesten nodig hebben. Daarbij is mijn ervaring dat er op deze manier een fijne vertrouwensband ontstaat. En dat merk ik keer op keer weer. Zo werd ik onlangs door een coachee die samen met haar partner een traject heeft doorlopen, uitgenodigd om hun nieuwe keuken te bekijken. Tijdens het hele traject zat het stel in een grote verbouwing, waarbij ik ieder bezoek de vordering zag. Met als eindresultaat tijdens mijn vakantie een filmpje in mijn whatsapp mét uitnodiging om een keer te komen kijken. Het traject eindigde al in april met de woorden. Hoe leuk is het als daarna die band blijft bestaan en mensen je blijven volgen. Loop je opnieuw tegen een geldissue aan, dan is dat contact zonder drempelvrees meteen weer gelegd.

Dit is wat voor mij 1:1 trajecten het allerbijzonderst maakt. De duurzame verandering die jij doormaakt op gebied van gedrag en money mindset. ‘Vergeten’ dat ik ben binnen gekomen voor een serieus probleem die jij hebt, maar weggaat als geld ‘vriendin’. Altijd met de deur op een klein kiertje, voor als er toch een terugval komt. Je altijd welkom blijven voelen, de drempel zo laag mogelijk houden, juist omdat geldzaken een moeilijk onderwerp blijft.

Gewoontes veranderen, bestedingspatronen doorbreken

Om grip te krijgen op je geld, moet je meer doen. Je zult bereid moeten zijn verkeerde gewoontes aan te pakken, te veranderen. Anders naar geld willen leren kijken. Jezelf maandelijks bekritiseren over de uitgaven van die afgelopen maand. Zorgen dat je een goede relatie met geld krijgt. En dit laatste is ook zo belangrijk, omdat je deze relatie niet verbreken kunt, als het even niet zo lekker loopt.

Je zit er aan vast en zult ervoor moeten zorgen dat deze relatie goed is, maar vooral óók blijft. En dat je het vermogen hebt om je aan te passen als er een vervelende situatie met financiële gevolgen gaat voordoen. Als je geen basis hebt en niet weet hoe, of waar je moet beginnen, kost dit bakken met energie. Energie die je liever aan iets anders besteedt. Toch?

Grip op je geld door budgetcoaching

Met budgetcoaching help ik de mensen 1:1 aan een stabiele en gezonde financiële basis door een duurzame verandering op geldgebied. Door anders naar geld te leren kijken, kunnen andere budgetkeuzes en beslissingen makkelijker genomen worden. Met budgetcoaching ruim je oude patronen op een vervang je deze door nieuwe. Ga je op zoek naar waar jouw geldgedrag vandaan komt.

Geldovertuigingen

Jouw financiële blauwdruk bestaat uit onbewuste geldgewoontes. Ze zijn vanuit jouw jeugd geprogrammeerd en opgeslagen. Jouw financiële gedrag komt ergens vandaan en dat is voor het grootste deel uit je jeugd. Hoe gingen je ouders met geld om? Wat waren binnen jullie gezin normen en waarden rondom geld? Onder andere deze vragen goed beantwoord krijgen, delen mee in het succes van een traject.

Een 1:1 traject kent twee fases

Een technische fase en een gedragsfase. In de technische fase houden we ons vooral bezig met alle cijfers en bedragen. In de tweede fase komt het op gedrag en patronen aan, bijsturen, volhouden en leer je ook om te gaan met terugvallen. Veranderen gaat niet zonder af en toe een terugval te krijgen. Dit is niet erg en hoort er bij. Het maakt je juist financieel sterker en weerbaarder. Het is de kunst de draad weer op te pakken en door te gaan, totdat je uiteindelijk de nieuwe gewoontes ‘eigen’ hebt gemaakt en ook deze geautomatiseerd raken.

Korte en langere 1:1 trajecten

Trajecten kunnen korter en langer duren. Het is afhankelijk van hoe jouw financiële blauwdruk is. Hoe snel je dingen oppakt. Hoe snel en makkelijk je leert en hoe je omgeving is. Maar vooral speelt motivatie een grote, zo niet de grootste rol. Jouw motivatie om te veranderen is bepalend in dit traject. Een basis motivatie moet er zijn. Gedurende het traject waarin je gaat merken en zien dat er vooruitgang is, zal jouw motivatie verder groeien, waardoor je nog meer zin in jouw geldzaken krijgt en er een soort domino-effect optreedt.

Door o.a het tracken van je uitgaven, word je je steeds bewuster van wat alles kost, maar ook welke invloed jij zelf hebt op die uitgaven. Welke gevolgen emoties hebben op jouw gedachten en geldgedrag.

We gaan samen zoeken naar evenwicht in uitgaven die moeten en uitgaven die mogen. Waarbij het belangrijk is dat de dingen die jou waarde geven, door kunnen blijven gaan en meenemen in het plan. Prioriteiten stellen in bepaalde uitgaven, samen met het opbouwen van een gezonde spaarbuffer.

Er zijn ook andere mogelijkheden dan 1:1 trajecten

Hoewel ik erin geloof dat een traject de beste en meest duurzame oplossing is voor geldproblemen en zorgen, ben ik mijn producten gaan uitbreiden. Er was veel vraag naar ‘snellere’ producten die ook bijdragen aan financiële gezondheid. Sinds een jaar bied ik naast de 1:1 trajecten ook financiële checks, workshops en kortdurende online trainingen aan.

Wil je ‘slechts’ één ochtend, middag, of avond aan de slag, zodat je aan het einde van de dag weer rust hebt doordat je een mooi overzicht hebt van jouw inkomsten en uitgaven en je weet welke financiële mogelijkheden je hebt, dan is de drie uur durende financiële check een prima product. Ook hiervoor kom ik bij je thuis.

Kom jij liever naar een workshop met gelijkgestemden? Ook die mogelijkheid is er.

Over twee weken heb ik de online 8-daage training “boost jouw geldzaken in acht dagen”, gepland.

Wil jij weer grip op je geld?

Welke dienst, of product jij ook inzet, ik werk graag samen met mensen die net zo enthousiast zijn als ik om het hun geldzaken aan de slag te gaan. Financieel onbezorgd leven én geld zonder schuldgevoel uitgeven en hiervan genieten, kunnen prima hand in hand samengaan. Geld is, én blijft immers een ruilmiddel. Niet meer, of minder, maar wel een middel dat grote invloed heeft op jouw leven.

Loop je ergens tegenaan op geldgebied? Wil jij een duurzame verandering doormaken? Wil jij een financiële check, of is de online 8-daagse iets voor jou? Waar jouw behoefte ook ligt, bel me gerust, of vul onderstaand formulier in. Weet je niet exact welke hulp passend is? Geen probleem! Er is altijd een vrijblijvende kennismaking, waarin we je vraag verder onderzoeken en je krijgt meteen de eerste tips.

Behalve dé moed om mij te contacten, kost het je verder niets. Twijfelen en niks doen kost je meer.

Waar kies jij voor?

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *