Skip to main content

Heeft jouw bankrekening de (dure) vakantiemaand overleefd?

De vakantie zit er weer op! De scholen zijn vandaag in onze regio (noord) weer begonnen en ook het sporten is bij ons thuis hervat. We gaan met zijn allen weer strak de planning in. Helemaal prima!

Iedereen weer blij naar school én werk en ook ik die mijn handen voor de derde keer dit jaar vrij krijg om mijn energie onder schooltijd kwijt te kunnen in Budgetcoach Me. Blij!

Vakantie, nieuw schooljaar, nieuw sportseizoen, vaak een dure periode

Zoals ieder jaar bij de start van het nieuwe schooljaar en het nieuwe sportseizoen, kijk ik even terug naar de afgelopen paar weken om te zien of onze bankrekening het weer heeft overleefd. Want naast onze vakantieuitgaven (uitjes, ijsjes en alle extraatjes), passeerden er de afgelopen weken met de start van een nieuw schooljaar en sportseizoen ook extra kosten. Er moest voor alle drie de kinderen nieuwe gym-, sportkleding en sportschoenen komen. Daarnaast hebben wij dit jaar met onze eerste brugpieper ook de hoofdprijs aan extra uitgaven. Naast sportkleding en schoolspullen, moest er ook nog ‘even’ een laptop en een grotere fiets komen. Al met al een flinke uitgavenpost van rond de € 1.000,-. Auw! En dan heb ik nog € 200 kunnen besparen door een goede refurbished laptop aan te schaffen en googleden we de fiets…. Even op ‘shopping’ klikken…..  et voilà € 70,- bespaard.   

Gelukkig hebben wij die € 1.000,- extra kosten prima kunnen opvangen. Sinds ik zzp’er ben en geen garanties heb op een vast inkomen, heb ik in onze bankieren app reserveringen aangemaakt. Een van onze reserveringen is ons spaarpotje “kinderbijslag” en “vakanties en uitjes”.

Reservering “kinderbijslag”

Ieder kwartaal als de kinderbijslag gestort is, gaat het een dag later over naar dit potje en kan ik de kosten eruit halen die we die komende drie maanden gaan maken. Voor ons werkt dit fantastisch! Het belast op deze manier onze eigen betaalrekening niet en daarbij heb je ook een heel duidelijk overzicht wat je per kwartaal uitgeeft aan onderhoudskosten voor je kind(eren). Geen stress, geen zorgen. Ieder kwartaal blijft er wat geld over waardoor dat potje zelfs groeit. Eind december maak ik het potje leeg en verdeel ik de overgebleven kinderbijslag over de drie spaarrekeningen van onze kinderen.

Reservering “vakantie en uitjes”

Hetzelfde doe ik met ons potje “vakantie en uitjes”. Maandelijks storten wij daar een bedrag op, waarvan wij gedurende het hele jaar vakantie, of weekendjes weg kunnen en onbezorgd geld uitgeven. Heerlijk!

Regeren is vooruitzien!

Vooruit kijken en plannen voor het komende jaar, voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan, waardoor je geen stress of geldzorgen hoeft te ervaren. Goed jouw financiën regelen is dus ook vooruitzien! Jezelf financieel onafhankelijk en sterker maken, daar word je toch blij van?

Ben jij het overzicht door de afgelopen dure maand kwijtgeraakt en zou je dit volgend jaar anders willen organiseren? Begin er nu dan mee door reserveringen aan te maken. Ik help je graag bij het opzetten van jouw spaarplan!

Mariska Eshuis, jouw persoonlijke budgetcoach!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *