Skip to main content

Ieder kind moet kunnen sporten!

Yeah het sporten is weer begonnen! Wat keken onze kinderen hier lang naar uit! Zin om hun vrienden en vriendinnen weer te zien, lekker bezig te zijn, nieuwe dingen te leren en gezelligheid op de club.

Met name onze dochter kon niet meer wachten om de turnzaal te betreden. Na een dikke vijf maanden traint ze eindelijk weer haar kunsten op de turntoestellen. Hoe blij ze hier van thuis kwam…. En ook moe, spierpijn maar vooral voldaan!

Je kind zo happy thuis zien komen ná een training geeft je als moeder ook een blij, fijn en dankbaar gevoel. Je ziet je kind ontwikkelen, fysiek en mentaal. Energie die zij tijdens hun sporten kwijt kunnen, geeft thuis ook rust. Heerlijk. En als ik daar dan bij stil sta, vraag ik me met enige regelmaat af hoe dat bij kinderen thuis gaat die niet op een sport, muziek- of theaterles zitten, omdat zij opgroeien in een gezin waar te weinig financiële middelen aanwezig zijn.  

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Gelukkig bestaat voor deze gezinnen het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dankzij dit fonds kan ieder kind of jongere die opgroeit in een gezin waar te weinig geld is, meedoen. Doordat kinderen bezig  zijn met sport- en/of creatieve activiteiten vergeten ze ‘thuis’ even, leren ze nieuwe vaardigheden, maken nieuwe vrienden en vergroten hun wereld. Het kind voelt zich snel prettiger. Daarnaast is aangetoond dat meedoen met sport/cultuur de leerprestaties sterk verbeteren en zelfvertrouwen groeit. Deze positieve ontwikkeling moet ondersteund blijven en zeker niet belemmerd worden door geldzorgen, of een gebrek aan geld binnen het gezin.

Jeugdfonds Sport Zwolle

In Zwolle is er het Jeugdfonds Sport Zwolle. Zij ondersteunen kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten. Ouder(s), kinderen/jongeren en sportorganisaties hebben geen mogelijkheid een aanvraag in te dienen. Alleen erkende intermediairs, die professioneel betrokken zijn bij een gezin, kunnen dit verzorgen.

Budgetcoach Me is sinds oktober 2019 een erkend intermediair

En daarmee kan ik vanuit mijn rol als budgetcoach en hulpverlener aanvragen indienen voor de kinderen binnen het gezin.

Een gezin komt in aanmerking voor financiële ondersteuning

Wanneer het inkomen lager is dan 110% van de bijstandsnorm. Voor een gezin met kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar geldt 130% van de bijstandsnorm.

Jeugdfonds Sport Zwolle steunt kinderen en jongeren voor maximaal € 225,- per jaar. En voor ieder kind/jongere binnen het gezin kan een aanvraag gedaan worden.

Vergoedingen worden alleen verstrekt door NOC*NSF erkende groepssporten, in team cq verenigingsverband en niet voor individuele sporten (uitzondering op de regel voor kinderen die wegens medische redenen uitsluitend individueel kunnen sporten).

Wat gebeurt er nadat de aanvraag is verzonden?

Dan is het wachten op een goedkeuring. Wanneer dit het geval is, hoor je dit zo spoedig mogelijk van mij en krijg je te horen wanneer je kind kan starten met sporten. De financiële afwikkeling vindt achter de schermen plaats en word jij niet mee belast. Moet jij nog kleding of attributen aanschaffen die jouw kind nodig heeft, dan ontvang je van mij een waardebon waarmee je naar de winkel kunt om de spullen aan te schaffen (Perrysport, Aktiesport, Scapino, Bristol en Reuvers Sport). Je ontvangt dus geen geld.

En dan is het zover…. Jouw kind gaat lekker sporten!

Hoe fijn is dat! Niet alleen voor jouw kind maar ook voor het gezin zelf. Het geeft lucht en ruimte en zal jullie leven vast positief gaan beïnvloeden. Eén klein dingetje….. Gedurende het sportseizoen hebben we een aantal keren contact over hoe het met jullie gaat en bespreken we de sportontwikkeling van je kind. Eénmaal per jaar geef ik een update aan Jeugdfonds Sport Zwolle.

Wanneer de toekenning afloopt, meestal voor het einde van het sportseizoen, gaan we weer om tafel. We bespreken de financiële situatie van dat moment. Is deze situatie niet voldoende verbeterd, dan dienen we een nieuwe aanvraag (herhaalaanvraag) in voor het volgende sportseizoen. Dit moet dus ieder jaar opnieuw.

Interesse en denk jij dat je in aanmerking komt?

Bel of stuur mij gerust een whatsapp of mailbericht. Het contactformulier gebruiken kan ook. Geef dan bij hulpvraag aan dat het gaat om een aanvraag Jeugdfonds Sport.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *