Skip to main content

Heb jij ze ook? Goede geldvoornemens voor 2022


Met een nieuw jaar in zicht heb je vast al goede voornemens in gedachten. Je kent ze vast wel… die goede voornemens waar iedereen het over heeft? Lijnen, stoppen met roken, meer sporten etc. Maar wist je ook dat geldzaken in de top 3 staat van goede voornemens?

Ondanks dat ze in de top 3 staan, hoor ik hier niet veel mensen over. Wel dat je wilt afvallen, meer wil sporten, maar hardop zeggen dat je beter met je geld wilt omgaan, (meer) wilt gaan sparen of achterstanden oplossen…. Nee helaas hoor ik dat weinig mensen zeggen. Toch zijn ze er wel degelijk.

Wellicht herken je in één van onderstaande geldvoornemens:

 • Je administratie ordenen, in een fysieke map, of digitaal
 • Je wilt inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven die je doet
 • Je bewuster worden van de aankopen die je doet
 • Impulsaankopen verminderen
 • Starten met sparen, of een hoger bedrag per maand willen sparen
 • Roodstand oplossen en daarna deze mogelijkheid opheffen.
 • Achterstanden oplossen
 • Geen gebruik meer maken van uitgestelde betaalmethodes zoals Klarna en Afterpay
 • Jouw maandlasten omlaag brengen
 • Overbodige abonnementen opzeggen
 • Overstappen op andere verzekering(en)

Staat er iets tussen wat voor jou een goed geldvoornemen zou zijn? Vast wel! Ga ermee aan de slag!

Hoe je jouw geldvoornemens laat slagen en waar je moet beginnen is dan dé vervolgvraag. Maar begin eerst met wat je zou willen veranderen. Een mooi klusje voor in deze kerstvakantie. Ga er eens goed voor zitten eventueel samen met je partner en maak keuzes. Wat zou je in 2022 nu écht willen veranderen aan jouw geldsituatie. Maak ze waar, want het brengt je echt wat moois. Hoeveel mensen ik het afgelopen jaar al heb zien opbloeien, alleen al door rust te ervaren en er hierdoor ook ruimte kwam voor andere ontwikkelingen op persoonlijk vlak. Ontzettend mooi én waardevol!

Weet je niet waar te beginnen, dan hoop ik dat onderstaande stappenplan jou helpt!

Stappenplan voor jouw goede geldvoornemens voor 2022

 1. Schrijf jouw gelddoelen op. Belangrijke hierbij is dat je jouw doelen haalbaar en realistisch zijn.
 2. Om deze vraag te beantwoorden moet je eerst weten hoe jouw financiële situatie er nu uitziet. Onderzoek daarom jouw financiële situatie, want meten = weten. Wat zijn jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven? Check dit bijvoorbeeld van de afgelopen twee, of drie maanden. Pak je bankafschriften erbij en loop ze kritisch door.
 3. Pas als je weet wat je per maand aan geld tekort komt, of overhoudt kun je gericht aan de slag met jouw gelddoelen.
 4. Schrijf een plan hoe je jouw gelddoel gaat halen en neem hierin ook subdoelen op. Door stap voor stap je plan uit te voeren, zal het makkelijker zijn om je voornemens vol te houden en is de kans dat je jouw gelddoel haalt het grootst.
 5. Maak het visueel, Zoek, knip en plak plaatjes. maak er een mooi moodboard van. Werkt super!
 6. Check iedere week, of maand jouw plan. Ben je op de goede weg of is het nodig ergens bij te sturen? Als je dit geregeld checkt, kun je prima bijsturen en alsnog je doel halen.
 7. Denk je dat je jouw doel niet haalt? Pas dan je plan aan, nooit jouw doel.
 8. Bedenk altijd: Twee stappen vooruit, één stap terug, is nog altijd een stap vooruit!

Tips

Tip: Schrijf de uitgaven op die opvallen. Zijn er uitgaven die misschien overbodig zijn of vaste lasten die goedkoper kunnen? Check ook jouw boodschappenbudget. Tel alle bedragen die je van de 1e t/m de 31e van die maand hebt uitgegeven bij de supermarkt op en ik verklap je dat je zult schrikken van deze hoge kostenpost. Daar kun je vast iets mee.

Tips om te besparen op je boodschappen, vind je hier… met deze 18 tips, bespaar jij op jouw boodschappen. In oktober 2021 heb ik een challenge georganiseerd, waarbij de deelnemers soms tot 200 euro bespaarden op de boodschappen. In 2022 zal ik deze nogmaals een keer organiseren, dus volg me vooral ook op instagram of facebook.Sowieso handig om te doen!

Veranderen van jouw financiële situatie begint bij jezelf!

Veel mensen weten wel wat ze willen veranderen aan hun financiële situatie en wat ze graag willen bereiken. Maar net die stap maken om die verandering door te willen gaan, vinden veel mensen moeilijk. Het kan ook lastig zijn. Je weet vaak niet waar je moet beginnen, of je durft nog niet zo goed de confrontatie met je uitgaven -en daarmee met jezelf- aan te gaan. Logisch, maar niet onoverkomelijk!

Is de hobbel eenmaal genomen, dan zul je al snel zien wat je ervoor terug krijgt. Uit praktijkervaring weet ik dat je alleen maar blij zult zijn en jouw ingezette verandering veel rust in je hoofd gaat opleveren.

Wil je wel, maar red je het niet alleen, schroom dan niet om een budgetcoach in te schakelen. Ik hoor veel van mijn cliënten terug dat ze het fijn vinden om een coach te hebben die ze ondersteunt bij het halen van hun doelen. Een stok achter de deur te hebben, zodat je ook doet, wat je voor een volgende afspraak moet doen (je huiswerk ;-)). Net even dat steuntje in de rug van iemand waar je je absoluut niet bij hoeft te schamen.

Ik hoop dat dit blog en stappenplan voor iedereen die zijn, of haar omgang met geld wilt veranderen, een steun in de rug is voor 2022!

Wil je meer informatie? Bel, mail of zend gerust een whatsapp-bericht. Of check mijn website waar je ook het contactformulier, in kunt vullen.

Ik wens je hele fijne feestdagen en een (financieel) gezond 2022 toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *